Önemli konular arasında gelen Empati nedir ? Kişinin öz bilincini en iyi şekilde vicdan kavramıyla birleştirmesi olarak bakılabilir. TDK’ya göre açıklaması ise, başka nesnelere veya canlı olan herhangi bir şeye karşı duyguların aktarılabilir olmasıdır. Duyguların iletilme aşamasını kapsamaktadır. Bu sebeple de kişiler arasındaki iletişim ve duygusal aktarımlarda oldukça önemli bir bilinçlilik hali ile kişinin kendisini karşısındaki kişinin yerine koyma halidir. Empati nedir sorusuna en iyi örnekleme olarak gösterilebilir. Bir sürü konuda kişiler arasında gelişen diyaloglar içerisinde birbirini anlamayan birçok insan mevcuttur. Empati nedir diye merak edildiğinde verilecek en iyi cevap ise şöyledir; sadece kişilerin birbirine karşı en iyi şekilde anlamaya çalışma şekli olarak gösterilebilir.
Empati Kurmak “Duygudaşlık”
Bir sürü kişi tarafından oldukça önemli olarak görülen konulardan biri olan empati nedir sorusu birçok kalıba sığmayan cevap içermektedir. Konu içerisinde belirlenen kişiler arasında oluşan duygu aktarımını da kontrollü bir şekilde oluşmasını sağlar. Kişilerin en iyi şekilde kendilerini başka görüşler için odaklama ve anlama çabası olarak bilinir. Bu sebeple de bir sürü görüş açısından günümüzde beklentilerini karşılayabilecek duyguların dönüşüm noktası olarak da bilinir. Empati nedir ? Kişilerin en çok üst düzey bilinç olarak algıladığı noktanın devreye girmesi ve iletişimde birçok konuda “anlama “ kelimesinin en etkin görüldüğü aktif bir düşünme şeklidir. Her konuda iletişim alanında en çok fayda sağlayan kelime olarak görülür. Bu sebeple de herkes tarafından oldukça fazla dikkat edilen bir anlama sahiptir. Empati nedir diye soran birçok kişi için, düşüncelerin aktarımında yaşanan ve bir kişinin karşısında farklı düşüncelere naif bir yaklaşım biçimidir.
Empati Kaç Aşamalıdır ?
Empatinin gerçekleşebilmesi için her zaman bu düşüncelerle yaklaşım sağlamak oldukça önemlidir. Bu sebeple de empati nedir sorusuna karşın kişinin üç aşamalı olarak gerçekleştirdiği bir süreci kapsar. Bu süreç içerisindeyse kişilerin başka bakış açılarına yönelik düşünme şeklini en iyi biçimde yönetme şeklidir. İkinci aşama ise farklı bakış açılarına doğru hissetme olarak ifade edilir. Üçünü olarak da kişinin karşısındakini anlama kısmıdır. Böylelikle üç aşamada tamamlanan empati kelimesinin en iyi şekilde ifade edilmesidir. Birçok kişinin merak ettiği konular arasında gelen empati nedir sorusuna en iyi örnek psikologların hastalarını dinlemesi ve anlama çabalarıdır. Bu şekilde de bir sürü kişi empatinin ne demek olduğuyla ilgili olarak net bir sonuca varmış olur.