Doğalgaz 90’lı yıllardan beri ülkemizde kullanılan enerji kaynağıdır. Özellikle çevre kirliğine büyük ölçüde yarar sağlayan gaz, kokusuz olması nedeni ile kış aylarında büyük şehirlerde oluşan duman ve kara görüntünün yok olmasına etki etti. Yeni tüm binalarda yer alan doğalgaz tesisatları ayrıca doğalgaz hattının geçtiği tüm eski binalar içinde uygulanarak hem ısınmada hem de ocak kullanımında avantajlar elde edilir. Sadece ev değil iş yerleri için de önemli olan doğalgazın kullanıma açılabilmesi için ise proje onayının ve tesisat kurumunda yeterli önlemler ve yönetmelikler ile hazırlanması gerekir.
Doğalgaz projesi hazırlanması sonrası onaya sunulur. Onaylanan proje ve tesisatın aynı özellik taşımaması ise gazın ev ya da iş yerine verilişine engel olan etkendir. Bu sebep ile hem projenin hem de proje uygulamasında tesisat planlamasının dikkat ile yapılması gerekir. Bu denli dikkat edilmesinin sebebi ise gaz kaçağının ölüme sebebiyet veren zehirlenmelere sebep olmasıdır. Kokusuz gaz olması nedeni ile her ne kadar sarımsak benzeri bir koku sunulsa da önlemin alınması gerekir.
Doğalgaz Kaçağına Karşı Önlemler Nasıl Alınır?
Doğalgaz ile ilgili sızıntının yaşanmaması için ideal bir proje ve kaliteli bir tesisat kurulumu son derece önemlidir. Bu sebep ile konusunda uzman olan firma seçimine dikkat etmeniz önerilir. Aynı zamanda mutlaka doğalgaz kaçağı için alarm kullanmanız da gerekir.