Yaşam · 17 Temmuz 2017

Güne Zinde Başlamak için Kahvenin Alternatifleri

Kahve ile güne başlamak çoğu kişi için alışkanlık haline geldiği için bırakılması zor bir durum olarak görülür. Kahve içmek yerine kahvenin yerine geçecek başka gıdaları alarak da güne zinde başlayabilirsiniz. Elma, içerisinde bulunan früktoz sayesinde doğal şeker ihtiyacınızı karşılar. Enerji verdiği için bedeninizin hemen ayılmasına yardımcı olur.

güne başlamak

güne başlamak

Güne Zinde Başlamak için Yapılması Gerekenler

Sabahları bir parça bitter çikolata yerseniz size enerji verir ve güne daha iyi başlamanızı sağlar. Çikolata da en az kahve kadar sindirim sisteminde çabuk işlendiği için çok kısa sürede kendinizi enerji dolu hissedersiniz. Tuz koklamak da aynı şekilde sizi ayıltır. Eskiden alkolü çok alan kişilere tuz koklatılır ve ayıltırlardı.

Sabah kahvaltınızı çok erken yaparsanız kahve içmez ve kısa sürede enerji il dolarsınız. Metabolizmanız hemen harekete geçeceği için kısa sürede uyanırsınız. Sabahları yürümeyi alışkanlık haline getirin. Yürüme sonrası ise duş aldığınız zaman güne çok zinde başlar ve tüm gün kendinizi huzurlu hissedersiniz.

güne zinde başlayın

güne zinde başlayın

Sabahları mutlaka ılık limonlu su içmeyi alışkanlık haline getirin. Limon ve greyfurt özellikle bedeni canlandırır, zihni harekete geçirir. Güne müzikle uyanmayı ihmal etmeyin. Müzik ruhun gıdası olduğu gibi sizin gün içinde daha enerji dolu yapar. Erken kalktığınız zaman hemen duş alırsanız sizi uyandırır ve kahve içmenize kesinlikle gerek kalmadan kendinizi dinç hissedersiniz.