Kış ayları birçoğumuz için ciddi sorun teşkil ediyor zira kimi insanlar eğer düzenli ve sağlıklı beslenmez ise, aşırı yoğun çalışıyor ise, az uyuyorsa gibi nedenlerden dolayı bağışıklık sistemi zayıflayabiliyor ve bu da başta çocuklar olmak üzere herkes de kış hastalıklarına neden olabiliyor.
Yapılan araştırmalara göre kış aylarında en sık rastlanan 7 hastalık şöyledir:
- Zatürre: En kötü olasılıktan başlamak gerekir ise hiç istenmeyen bir hastalık olmakla beraber zatürre yüksek ateş ve balgamlı öksürük ile kendini belli eden akciğerleri tehdit eden ve eğer tedavi edilmezse ciddi problemlere yol açan bir hastalık.
- Grip: Bu da tıpkı zatürre gibi yüksek ateş ile başlayıp kas, boğaz, baş ağrısıyla devam ediyor. Kış aylarında hemen herkesin geçirdiği bu hastalığa yakalanmamak için özellikle risk grubunda olanların yani öğrencilerin, belli bir yaşta olanların grip iğnesi vurdurması öneriliyor.
- Nezle: Kimi zaman grip ile karıştırılan soğuk algınlığı türü ki ateş görülmemekle beraber kimi zaman öksürük görülebiliyor. En etkili tedavi biçimi elbette dinlenme.
- Bronşit: Alt solunum yolu enfeksiyonu eğer iyi bir biçimde tedavi edilmez ise ileride kalıcı etkilere yol açabiliyor. Genelde antibiyotik tedavisi uygulanıyor.
- Boğaz Enfeksiyonları: Yüksek ateş, yutma sorunu, boğaz ve baş ağrısı ile kendini belli eden bir hastalık türü.
- Orta Kulak İltihabı: Soğuk algınlığının yan etkisi olarak özellikle çocuklarda ortaya çıkabiliyor.
- Sinüzit: Kafatasını meydana getiren kemiklerin arasında olan sinüslerin iltihaplanması olan bu hastalık tedavi edilmezse kalıcı hale gelebiliyor.